Risotto di radicchio

6

Du behöver

  • 6 dl risotto ris (Avorio, Arborio, Carnaroli)
  • 3 st finhackade bananschallotenlökar
  • 1,5 dl vittvin
  • 1,2 l hönsbuljong
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 6 msk smör
  • 6 msk riven parmesan
  • 5 msk olivolja
  • 1 st rossé sallad
  • 1 st apelsin

Gör så här

  1. Skölj salladen noga och ta bort ev fula blad, strimla ner bladen och lägg i saltat vatten i ca 20 min för att få bort lite beskhet.
  2. Fräs sedan salladen i olivolja, tillsätt lite vin och saften från apelsinen och låt det ånga av.
  3. Fräs schalottenlöken försiktigt i rikligt med olivolja i en kastrull. Lägg i riset och låt det "svettas" på hög värme i någon minut utan att det får färg. Tillsätt vinet och låt det ånga av. Späd med varm buljong och se till att risotton kokar kontinuerligt och lugnt.
  4. Risotton måste röras nästan hela tiden.
  5. Mot slutet tillsätts smöret och lite vitvinsvinäger. Koka klart och smaka av med salt och vitpeppar, precis innan servering tillsätts salladen och den rivna parmesan, se till att parmesan smälts ner ordentligt och servera. Garnera med apelsin cest.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept