Carpaccio på souvas med pepparotscreme, västerbottenost och friterad svartrot

6

Du behöver

  • 600 g Souvas (gravad rökt reninnanlår)
  • 1,5 dl mayonaise
  • 1 st pepparrot
  • 1 bit västerbotten ost
  • 1 dl lingon frysta
  • 0,5 dl socker
  • 400 g svartrot
  • 6 dl olja att fritera i
  • Salt o peppar
  • olivolja
  • Körvel & persilja för garnityr

Gör så här

  1. Börja med att blanda lingon och socker och låt stå.
  2. Blanda mayonaise med fin riven pepparrot och låt stå och dra.
  3. Skala svartroten, strimla sedan ner den i tändsticksform. värm oljan till 160 grader i en kastrull, därefter fritera svartroten och lägg ut på papper och salta.
  4. Skiva Souvasen tunt ca 100g per portion, Lägg ut på tallrik omlott, salta, peppra och ringla över olivolja.
  5. Spritsa först över pepparrots mayonaisen och lägg sedan påsvartroten, lingon och hyvlad västerbottenost. Garnera med körvel & persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept