Örtceviche med frisésallad och tomatsalsa

8

Du behöver

Örtceviche:

  • 0,5 kg fast vit fisk, ex gös
  • 1 dl färsk limejuice
  • 4 st mogna tomater
  • 8 tsk het sås, ex Tabasco
  • 4 tsk honung
  • 8 tsk malen chili, ex jalapeno
  • 8 tsk finmalda korianderblad
  • 8 tsk finhackade myntablad
  • 2 tsk hackad gräslök
  • olivolja

Friséesallad och tomatsalsa:

  • 120 g sköljd och hackad frisésallad
  • 4 tsk olivolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • 1 dl tomatpuré
  • 4 tsk het sås, ex Tabasco
  • 2 tsk honung

Gör så här

  1. Örtceviche:
  2. Skär fisken med vass kniv i tunna skivor, blanda med limejuice och låt dra i en skål i 10 minuter.
  3. Skär tomaterna i halvor, gröp ur dem och blanda juicen med honungen och den heta såsen.
  4. Ta ur fisken ur limejuicen och tillsätt istället tomatmixen, samt myntablad, gräslök, koriander och chili.
  5. Frisésallad med tomatsalsa:
  6. Blanda tomatpuré, het sås och honung.
  7. Slunga frisén med olivolja och vinäger, salt och peppar.
  8. Lägg en metallring på en middagstallrik och lägg en åttondel av frisémixen på den. Toppa med en åttondel av örtcevichen så det går precis över ringens kant och ta sedan bort ringen. Dekorera slutligen toppen med tomatpurémixen och stänk olivolja över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept