Laxpudding

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 1 st purjolök
  • 1 st rödlök
  • 150 färsk lax
  • 150 g gravad lax
  • 2 knippen dill
  • 5 st ägg
  • 5 dl grädde
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skiva potatis, pujolök, rödlök och dill, blanda alltsammans.
  2. Skiva den gravade och den färska laxen i skivor.
  3. Varva potatisblandningen och laxen i en ugnsfast form.
  4. Vispa ägg och grädde med lite salt och svartpeppar.
  5. Häll äggstanningen över lax och potatis i formen så att det täcker.
  6. Baka av i ugn på 175 C tills äggstanningen har stannat och laxpuddingen fått fin gyllenbrun färg.
  7. Servera gärna med skirat smör.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept