Swedish Caesar Salad

Caesarsallad på svenskt manér.

David Johansson arbetar på espressobaren Fika i New York.

4 november 2008
4

Du behöver

  • 3 st huvuden romansallad
  • 1 knippe dill
  • 3 st äggulor
  • 2 dl matolja
  • 1 tsk senap
  • 5 st filéer anjovis
  • 200 g västerbotten ost
  • 1 st rödlök
  • 5 skivor vitt bröd

Gör så här

  1. Mixa äggulor, anjovis, dill, senap i matberedare.
  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle, lite i taget.
  3. Avsluta med lite riven ost och smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Skär brödet i små tärningar och stek dem i panna med smör, salt och peppar.
  5. Plocka och klipp romansalladen, pensla med dressingen.
  6. Strössla med riven ost, finhackad rödlök och krutonger.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept