Swedish Caesar Salad

Från Nyhetsmorgon

Caesarsallad på svenskt manér.

David Johansson arbetar på espressobaren Fika i New York.

4 november 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 st huvuden romansallad
  • 1 knippe dill
  • 3 st äggulor
  • 2 dl matolja
  • 1 tsk senap
  • 5 st filéer anjovis
  • 200 g västerbotten ost
  • 1 st rödlök
  • 5 skivor vitt bröd

Gör så här

  1. Mixa äggulor, anjovis, dill, senap i matberedare.
  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle, lite i taget.
  3. Avsluta med lite riven ost och smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Skär brödet i små tärningar och stek dem i panna med smör, salt och peppar.
  5. Plocka och klipp romansalladen, pensla med dressingen.
  6. Strössla med riven ost, finhackad rödlök och krutonger.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept