Lammkotlett med penne pasta och franska örter

Lammkotlett med penne pasta och franska örter
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

En härlig kotlett av lamm tillsammans med pasta och franska örter. Fungerar lika bra till vardagen som på helgen.

LARS ÅKE MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
lam,kottlett, Succi, Fisk, stekt, svårt för kokt fisk. Men italienskt med pesto mums!

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Då är det tilltugg till en efterfest hemma med morötter, dipp och chipps. Annars kan jag lätt få ihop en köttfärs till en god sås till pasta med majs.
− Lamm kotlett 250g
ca 30:-
− Fänkål
ca 15:-
− Bladpersilja
ca 10:-
− Vaxbönor
ca 9:-
− Pinjenötter, dela på påse
ca 10:-
− Tomater
ca 5:-
− Penne
ca 5:-
− Banan
ca 5:-
− Dragon
ca 10:-
TOTALT: 99:-

12 mars 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 12 st lammkotletter
  • 2 st fänkål
  • 200 g vaxbönor (ca)
  • 1 pkt penne pasta (500 g)
  • 3 st vitlöks klyftor
  • 2 msk hackad basilika
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad timjan
  • olivolja
  • 2 dl rödvin
  • 1 st gul lök

Gör så här

  1. Koka penne pastan.
  2. Hacka basilika, persilja, vitlök, timjan, och blanda med olivolja till en liten pesto.
  3. Stek kotletterna med salt o peppar i het panna för fin yta.
  4. Ställ in köttet i ugn tills önskad stekgrad.
  5. Stek lök och rött vin i samma panna som köttet smaksätt med salt och peppar.
  6. Koka vaxbönor och fänkål.
  7. Stek sedan bönor och fänkål lätt till fin färg.
  8. Blanda pastan med några blad från basilika, timjan, persilja, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept