Lamm provençale med getost och bönsallad

En frestande rätt med lamm tillsammans med en fräsch bönsallad och krämig getost.

Vill man få extra smak på lammet kan man med fördel marinera köttet med rödvin och örter över natten.

Se Danyel Couet i Nyhetsmorgon här!


22 juli 2008

Du behöver

  • 2 st lammrostbiffar, ca 600g
  • 1 tsk färska timjansblad
  • 1 msk grovhackad bladpersilja
  • 1 tsk rosmarinblad
  • 2 st plommontomater
  • 2 msk små vita bönor, kokta
  • 0,5 st broccoli, kokt och skuren i buketter
  • 1 st fänkål, kokt och delad i bitar
  • 1 st schalottenlök, i tunna skivor
  • 10 st haricots verts, kokta och slantade
  • 0,5 dl citronjuice
  • 0,5 dl olivolja
  • 100 g getost
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva lammet i portionsbitar, krydda med salt och peppar och bryn dem i olivolja i en stekpanna.
  2. Strö timjan, persilja och rosmarin över köttet och ös köttet med oljan i pannan.
  3. Baka köttet i 120 gradig ugn till en innertemperatur på 58 grader.
  4. Doppa tomaterna först i kokande och sedan i kallt vatten.
  5. Dela varje tomat i 8 bitar, lägg dem i en stor bunke tillsammans med resten av grönsakerna.
  6. Smaksätt med citronjuice, olivolja, salt och svartpeppar.
  7. Fördela den kalla grönsaksröran på tallrikar, toppa med köttet och smula getost över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept