Kyckling med Blå Kongo

Från Kockduellen

En varmrätt med Kycklingbröst och potatissirten blå kongo. Serveras med smörstekta morötter. Mums!

CARL JANS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Beror på årstid. Just nu längtar jag efter stekt sill med löksås till lunch och oxbringa med pepparrot till middag.

När du jobbar hur ser ditt ”matintag” ut då?
När jag jobbar äter jag i regel lunch på restaurang eller i den personalmatsal som finns där jag befinner mig. Det kan också bli smörgås och Lokavatten.

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Vid denna årstid sparris, vårkyckling med murklor, en flaska champagne till sorbet.

10 mars 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst
  • 4 st potatis Blå Kongo
  • 2 st charlottenlök
  • 1 burk murklor
  • 1 dl vitt vin
  • 0,5 dl creme fraiche
  • 2 st morötter
  • 50 g smör
  • salt/peppar
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Koka potatisen (blå kongo) och tärna upp.
  2. Stek kyckling.
  3. Stek charlottenlök, murklor, häll på vitt vin, grädde, creme fraiche koka ihop till en sås.
  4. Koka morötter, stek på morötterna i smör med lite salt.
  5. Lägg upp och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept