Skinksnitzel med stekt purjolök

Skinksnitzel med stekt purjolök
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

En snitzel av skinka som serveras med stekt purjolök kan vara en av veckans rätter.

LOTTA ENGBERGS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Hemmagrillade kamben på Weberrgrillen

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Koriander, permesan, avokado, ruccola, olja och vitlökspeppar
− Hemifrån: Tratt kantarell, inlagd gurka
− Skinkstek
ca 20:-
− Sesamfrö
ca 10:-
− Koriander
ca 10:-
− Jalapeno
ca 15:-
− Soltorkade tomater dela med på
ca 10:-
− Västerbottten
ca 20:-
− Ruccola
ca 10:-
− Fikon färska
ca 12:-
− Rosé peppar
− Tortilla grön
ca 15:-
TOTAL: 122:-

12 mars 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • skinkstek
  • Habanero (het chili)
  • purjolök
  • Inlagd gurka
  • koriander
  • mynta
  • citron
  • lime

Gör så här

  1. Ta smörat/oljat bakplåtspapper eller plastfilm, vik ihop över köttet och banka med stekpanna eller dyligt till den är platt.
  2. Krydda köttet med salt och peppar och grilla i panna.
  3. Lägg upp på fat med hackade blandade färska örter.
  4. Gör en vinegrette på koriander, fint hackad habanero, myntha, pressad citron och lime.
  5. Stek purjolök med olja, salt och peppar.
  6. Ringla vinegretten över köttet och servera med den stekta purjolöken och inlagd gurka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept