Renbiff med brässerad purjolök och rödvinssky

Renbiff med brässerad purjolök och rödvinssky
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

En härlig renbiff tillsammans med brässerad purjolök kan vara perfekt som söndagsmiddag eller om du ska få gäster.

KISHTI TOMITAS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Rom,kaviar, pilgrimsmusslor, Tofu, koriander ,oregano och timjan, ingefära Olivolja, Balsamico, Aged Balsamico den som är som sirap, vitlök

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Rom-Kaviar, Tofu
− Renskav (hemifrån)
− Potatis ca 5:-
− Timjan ca 10:-
− Ingefära färsk ca 10:-
− Koriander ca 10:-
− Purjolök ca 10:-
− Morötter ca 5:-
− Sugar snaps ca 10:-
− Pinjenötter ca 10:-
− Löjrom 10g ca 40:-
− Blåbär ca 10:-
TOTAL: 120:-

12 mars 2008
Visa mer
2

Du behöver

  • 250 g renkött
  • 1 st purjolök
  • 1 dl rött vin
  • Potatis i tunna skivor
  • Morötter i långa tunna skivor
  • 1 st rödlök
  • buljong
  • färsk ingefära
  • 1 kvist färsk koriander
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk balsamico
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk socker

Gör så här

  1. Koka potatis och tillsätt hackad timjan, salt, peppar och 1 msk olivolja.
  2. Stek purjolöken och morot, tillsätt buljong och låt sjuda.
  3. Peppra och salta köttet, stek på hög värme.
  4. Använd samma stekpanna som köttet och stek rödlök tillsätt 1 tsk socker och rödvin och smaksätt med salt, peppar, ingefära och rapsolja, sila bort löken.
  5. Smör slunga potatisen och servera ren med purjolök, rödvinssky och potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept