Lövbiff på ren med lingon

Lövbiff på ren med lingon
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

En stekt lövbiff på ren som serveras med kanske färskplockade lingon.

OLA SKINNARMOS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Camambert (getost) kött mm

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Grönsaker, kött, mm mm
(Tar med Cognac hemifrån)
− Vilt, 250g ca 30:-
− Chevré ca 20:-
− Lingon ca 15:-
− Färsk tagiatelle ca 5:-
− Timjan ca 10:-
− Rökt skinka ca 10:-
− Lollo rosso ca 10:-
− Apelsin ca 5:-
− Banan ca 5:-
− Valnötter ca 10:-
TOTAL: 120:-

13 mars 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 dl lingon
  • 1 msk socker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk anisfrön
  • 4 skivor renkött
  • 2 msk hackad färsk oregano
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda lingonen med kryddorna.
  2. Banka ut köttet tills det blir tunt.
  3. Krydda med färsk persilja, oregano, salt och peppar.
  4. Stek hastigt på hög värme.
  5. Skiva upp köttet, strö över lingonen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept