Grillade lammkotletter med bulgur

Grillade lammkotletter med bulgur
Foto: Julia Bejerot-Winkler

Lammkotletter är perfekt att att lägga på grillen på sommaren. Servera med exempelvis bulgur.

DANIEL DA SILVAS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Att göra en egen carpaccio hade varit kul.

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Kött, grädde, avocado, sparris, broccoli, kyckling, sushi-grejer, snus, och cigg.
− Lammfilé 250g - 65:-, 125g ca 32:-
− Sparris ca 10:-
− Bulgur ca 5:-
− Ruccola ca 10:-
− Sardell ca 10:-
− Salami ca 10:-
− Oliver, burk att dela på ca 10:-
− Salvia ca 10:-
− Tomat ca 5:-
− Apelsin ca 5:-
TOTAL: 107:-

7 januari 2009
4

Du behöver

  • 10 st delade gröna oliver
  • 8 st lammkotletter
  • 3 dl bulgur
  • 1 st rödlök i skivor
  • 1 ask sardeller
  • 2 kvist rosmarin
  • 2 msk oregano
  • 2 st vitlök

Gör så här

  1. Krydda lammet med rosmarin, vitlök, salt, peppar och oregano, grilla köttet i het panna.
  2. Koka bulgur i saltat vatten.
  3. Skiva rödlök till ringar, skiva sardellerna till smala långa strimlor.
  4. Lägg upp snyggt på tallrik häll över lite olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept