Grillade lammkotletter med bulgur

Grillade lammkotletter med bulgur
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

Lammkotletter är perfekt att att lägga på grillen på sommaren. Servera med exempelvis bulgur.

DANIEL DA SILVAS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Att göra en egen carpaccio hade varit kul.

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Kött, grädde, avocado, sparris, broccoli, kyckling, sushi-grejer, snus, och cigg.
− Lammfilé 250g - 65:-, 125g ca 32:-
− Sparris ca 10:-
− Bulgur ca 5:-
− Ruccola ca 10:-
− Sardell ca 10:-
− Salami ca 10:-
− Oliver, burk att dela på ca 10:-
− Salvia ca 10:-
− Tomat ca 5:-
− Apelsin ca 5:-
TOTAL: 107:-

7 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 10 st delade gröna oliver
  • 8 st lammkotletter
  • 3 dl bulgur
  • 1 st rödlök i skivor
  • 1 ask sardeller
  • 2 kvist rosmarin
  • 2 msk oregano
  • 2 st vitlök

Gör så här

  1. Krydda lammet med rosmarin, vitlök, salt, peppar och oregano, grilla köttet i het panna.
  2. Koka bulgur i saltat vatten.
  3. Skiva rödlök till ringar, skiva sardellerna till smala långa strimlor.
  4. Lägg upp snyggt på tallrik häll över lite olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept