Grillad älgkalvsbiff med picklad morot och kolrot

Grillad älgkalvsbiff med picklad morot och kolrot
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

En härlig varmrätt med älgkött som serveras tillsammans med grönsaker.

HEIDI ANDERSSONS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
VILT, säsongsprimörer, KRAVMÄRKT.

När du jobbar hur ser ditt ”matintag” ut då?
Egna matlådor och ett ständigt letande efter husmanskost!

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Fina ekologiskt odlade och KRAVmärkta produkter! Viltköttet har jag redan i frysen (mor och far, lillebror Frank och Björns pappa jagar - jag har själv jägarexamen och tror att jag kommer börja jaga när jag blir pensionär)
− Älgfärs ta med hemifrån
− Mandel potatis ta med hemifrån
− Kålrot ca 10:-
− Morot ca 5:-
− Persilja, timjan ca 20:-
− Pepparrot ca 10:-
− Matjessill ca 15:-
− Lingon frysta ta med hemifrån
− Tunnbröd ca 10:-
TOTAL: 70:-

14 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st älgkalvsbiffar
  • 2 st Morötter i långa tunna skivor
  • 0,5 st kolrot i bit
  • 2 msk vinäger
  • 4 msk socker
  • 6 msk vatten
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 8 st enbär
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk anis

Gör så här

  1. Koka morötter och kolrot i vinäger, socker, vatten, vitpepparkorn, svartpepparkorn och enbär i fyra minuter.
  2. Krydda älgkalvsbiffen med kummin, anis, salt och peppar.
  3. Grilla biffen till önskad stekgrad.
  4. Servera biffen tillsammans med dem picklade rotfrukterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept