Fläskkorvspett med pot an fen

Fläskkorvspett med pot an fen
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

Till sommaren är det det härligt att grilla. Grillspett lägger vi gärna på. Här med fläskkorv!

ANN WESTINS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Svårt, det finns mycket jag gillar Gös i paket, fläskkorv och rotmos

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
I min drömkasse så finns det nog fisk (gillar ju makrill, gös) Kan jag återkomma till dig om kassen?
− Fläskkorv ca 15:-
− Kålrot ca 10:-
− Morot ca 5:-
− Valnötter ca 10:-
− Rotselleri ca 10:-
− Äpple ca 5:-
− Rökt makrill 1st ca 20:-
− Röd endive ca 15:-
− Saltgurka ca 5:-
− Senapsfrön ca 5:-
TOTALT: 100:-

29 juli 2008
Visa mer
2

Du behöver

  • 1 st fläskkorv
  • 1 st morot
  • 0,5 st kålrot
  • 0,5 st rotselleri
  • 1 st rödlök
  • 2 st potatisar
  • 1 dl vitt vin
  • hönsbuljong
  • 2 st kvistar rosmarin

Gör så här

  1. Koka upp buljong men vitt vin och 2 dl vatten.
  2. Tärna rotfrukterna och löken till fina fyrkanter, häll ner i buljongen och låt koka i 7 min.
  3. Koka korven i några minuter, ta upp och dela i bitar och sätt på spett som du sedan grillar i hett järn eller på grill.
  4. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept