Thon à la Niçoise

Från Nyhetsmorgon

En maträtt inspirerad från Frankrike med tonfisk i huvudrollen. Väl värt att prova!

18 juli 2008
Visa mer

Du behöver

  • 600 g tonfisk skuren i 4 bitar
  • 1 ask haricots verts, lättkokta i saltat vatten
  • 2 st plommontomater
  • 1 ask vinbärstomater, eller cocktailtomater
  • 8 st sardellfiléer
  • 4 st minikronärtskockor, kokta
  • 8 st minimorötter, kokta
  • 4 st skärbönor, kokta i saltat vatten
  • 1 dl Niçoise-oliver
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 0,5 dl olivolja, av god kvalitet
  • 4 st ägg, kokta i 8 minuter och halverade
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Salta och peppra tonfisken och stek den i ca 1 minut på varje sida i en het panna utan fett. Kyl i kylskåp.
  2. Dela haricots vertsen på längden och skär tomaterna i grova bitar.
  3. Dela sardellerna i 4 bitar, halvera kronärtskockorna, dela morötterna och skär skärbönorna i 2 cm stora bitar.
  4. Blanda alla grönsakerna, sardellerna och oliverna, smaksätt med salt och peppar.
  5. Rör samman vinäger, vitlök och olivolja. Smaksätt med salt och peppar. Häll vinägretten över grönsakerna.
  6. Skär tonfisken i tunna skivor och fördela den på salladen tillsammans med äggen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept