Sallad på grillad fjordlax

3h 15 min
4
Grilla lax och skaldjur
Foto: Fredrik Sandin Carlson
3h 15 min
4

Du behöver

  • 500 g lax
  • citronskal
  • rosépeppar
  • fänkål
  • 1 st granny smith äpple
  • 1 knippe vit sparris
  • 4 st röda cocktailtomater
  • 2 st ägg
  • späda skott för garnering, tex dill, körvel

Gör så här

  1. Rimma laxen i salt och socker i ca 3 timmar.
  2. Gnid in laxen med fänkål, rosépeppar och citronskal.
  3. Grilla laxen, ca 4-5 minuter. Det är mycket lättare om man behåller laxen i en hel bit att få bra resultat vid grillen. Låt laxen svalna. plocka "sköna" bitar av laxen.
  4. Skala och skär äpplet i tunna skivor. Marrinera i citronjos, olivolja och lite salt.
  5. Skala och koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten.
  6. Blanchera och skala coctailtomaterna. Dela tomaterna i mitten, smaka upp med olivolja, salt och svartpeppar.
  7. Pochera äggen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept