Ångad spätta med kokta rotfrukter

Ångad spätta med kokta rotfrukter
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

Fisk är nyttigt. Varför inte äta ångad spätta och härliga rotfrukter till middag. Extra nyttigt!

MARTIN TIMELLS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Bruna bönor och fläsk . Vaggeryds isterband dillstuvad potatis färska rödbetor korvstroganoff
− Oxfile lite fryst carpaccio ca 20:-
− Fisk, Rödspetta ca 30:-
− Rotfrukter palsternacka, morot, söt potatis, ingefära, rosmarin ca 30:-
− Birger jarl 28% ca 20:-
− Äpple, svenskt ca 5:-
− Vaniljkesella ca 15:-
TOTAL: 120:-

13 mars 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g spättafilé
  • 4 st sötpotatis
  • 2 st skivad palsternacka
  • 3 st Skivade morötter
  • 1 msk oregano
  • 1 msk koreander
  • 1 dl cremefraish
  • 1 st Rivet citronskal från citron
  • 1 st Citronjuice från citron
  • 1 tsk anis
  • 1 msk vinäger
  • salt och peppar
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Gör små rullar av spättafilén krydda med salt och peppar.
  2. Ånga i 4 min.
  3. Koka rotfrukterna i vatten och tillsätt anis, salt, oregano, koreander, vinäger, färnkol och peppar.
  4. Häll av vatten när rotfukterna är alldente.
  5. Blanda cremefraish med citronjuice och rivet citronskal.
  6. Lägg upp rotfrukter och fisken på tallrik.
  7. Singla cremefraishsåsen ovanpå.
  8. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept