Öppen omelett med örter

Öppen omelett med örter
Foto: David Loftus
4

Du behöver

  • 5 st ägg
  • 2 msk grädde
  • 1 st rödlök, tunt skivad
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 msk olja
  • 2 st tomater, i tunna skivor
  • 4 st potatisar, kokta, i 1 cm breda skivor
  • 0,5 dl svarta oliver, urkärnade och halverade
  • 1 dl hård getost, riven
  • Färska örter efter säsong
  • Havssalt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Vispa ihop ägg och grädde i en bunke.
  3. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Blanda rödlök och vinäger i en skål.
  5. Hetta upp olja i en ugnsfast stekpanna, häll i äggsmeten och stek tills omeletten börjat bli fast.
  6. Lägg tomater, potatis, oliver och getost ovanpå omeletten, låt steka lite till.
  7. Lägg på rödlöken.
  8. Ställ stekpannan i ugnen, baka omeletten ca 5 minuter, tills äggsmeten stannat.
  9. Riv örter och ringla lite olivolja över omeletten.
  10. Toppa med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept