Ört- och vitlöksrostade krutonger

Från Efter tio

Jag kan inte tänka mig en trevligare start på en långsittning en ljummen sommarkväll. Suveränt goda krutonger med smakrika röror, ett par glas rosé - och så några goda vänner. Det här är nog även receptet på en riktig lyckad kväll. /Danyel

3 röror att toppa krustaderna med

Anchoïade


Rouille


Oliviade



1 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st baguette, smal
  • 5 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk färsk timjan, hackad
  • 1 tsk färsk rosmarin, hackad
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 25 g smör, smält
  • 1 dl olivolja
  • Havssalt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grillvärme
  2. Blanda vitlök, timjan, rosmarin, honung, citronsaft, salt och peppar i en skål.
  3. Tillsätt smöret och rör samman.
  4. Tillsätt slutligen olivoljan, rör samman.
  5. Skär baguetten i skivor, pensla bägge sidorna med örtröran.
  6. Lägg ut brödskivorna på en ugnsplåt.
  7. Rosta bröden under grillelement tills de är fint gyllenbruna.
  8. Vänd och rosta dem med andra sidan upp.
  9. Servera krutongerna med någon av rörorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept