Veau Provencale

Du behöver

  • 6 skivor kalvlägg
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 burkar tomater, hela, à 400 g
  • 1 pkt saffran, 0.5 g
  • 5 dl vin, torrt vitt
  • 1 tsk svartpepparkorn, hela, krossade
  • 3 st gula lökar, skalade och kvartade
  • 8 st vitlöksklyftor, hackade
  • 3 kvistar timjan, färsk
  • 4 st lagerblad, färska
  • 3 st morötter i olika färger, skalade och slantade
  • 3 st blekselleristjälkar, skurna i småbitar
  • 1 burk stora vita bönor, à 400g
  • 8 st cocktailtomater, skurna i halvor
  • 4 st salsicciakorvar, stekta och skurna i tjocka skivor
  • 2 msk citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm spiskummin, malen
  • 1 krm korianderfrön, malda
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Hetta upp en tjockbottnad kastrull med oljan.
  2. Vänd kalvläggsskivorna i mjölet och stek dem gyllene på bägge sidorna.
  3. Lyft upp dem och ställ åt sidan så länge.
  4. Lägg i gullöken och vitlöken i samma fett som kalven i kastrullen och bryn ordentligt.
  5. Lägg tillbaka kalvläggen och häll på det vita vinet, tomatburkarna, saffran, svartpeppar, timjan och lagerblad.
  6. Sjud under lock i ca 1.5 timme.
  7. Lyft upp köttet och plocka det från benet.
  8. Lägg tillbaka köttet i grytan.
  9. Koka morötterna i saltat vatten i ca 10 minuter.
  10. Ta upp dem från vattnet och skölj dem i kallt vatten.
  11. Koka bleksellerin i saltat vatten i 2 minuter och skölj dem i kallt vatten.
  12. Skölj de vita bönorna och blanda ihop dem med morot, blekselleri och cocktailtomaterna.
  13. Häll på citronsaften och olivoljan.
  14. Krydda med spiskummin, korianderfrön, salt och svartpeppar.
  15. Precis innan servering
    Lägg grönsakerna och salsiccian i grytan på köttet och servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept