Marinerade champinjoner - Danyels recept

Marinerade champinjoner
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Danyel Couet KK 2023
Danyel Couet KK 2023

Marinerade champinjoner - Danyels recept

7 ingredienser

Här är ett litet tillbehör med smaskigt marinerade svampar.

MÅRTEN ANDERSSON matkasse

MEN detta VILL jag gärna äta:
gillar lax, farska orter, ingerfara, kikkoman soya, curry (ju starkare desto
battre. garna med lite lite honung), champinjoner, "udda" gronsaker
som man inte tanker sig varma direkt fast varma - gurka, ananas, tomater,
apple osv. gradde ocksa saklart. och utan havs/flingsalt kanns det pa latsas :-)

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
se ovan. med tillagget, dyr kaviar, tryffel och saffran kankske.
– Lax, 250g ca 30:-
– Currypasta, burk 110g ( ca 30:- ej medräknat )
– Svamp färska champinjoner ca 10:-
– Gurka halv ca 10:- ( hel 19.90 )
– Ananas ca 10:-
– Ingefära ca 10:-
– Färsk kokos ca 10:-
– Cous cous ca 5:-
− Thai basilika ca 12:-
− Chili, 1st ca 3:-
TOTALT: ca 100:-

Ingredienser

portioner
  • 10 champinjoner
  • 3 msk mynta (eller thaibasilika)
  • 1 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och skiva champinjoner i kraftiga bitar.
  2. Gör en marinad på myntha, thaibasilika, olja, vinäger, ingefära, salt och peppar.
  3. Tillsätt champinjonerna och servera.