French Connection

4

Du behöver

  • 200 g kycklinglever
  • 1 dl rödvin
  • 8 skivor bacon
  • 50 g manchegoost
  • 300 g ostronskivling
  • 400 g färsk pasta
  • 0,5 dl vitt vin
  • 0,5 dl grädde
  • 1 msk hackad gräslök
  • 6 st salladslökar
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • olivolja och smör att steka i m,m,
  • salt och nymalen vit- och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp rödvinet. Lägg i kycklinglevern, krydda med salt och vitpeppar. Ställ åt sidan och låt dra i 10 min.
  2. Lägg ut baconskivorna på plåt och baka i 175° ugn i 5 min. Riv manchegoosten, strö ut i rundlar på plåt och låt dem smälta ner till chips i ugnen. Knaperstek ostronskivlingarna i olivolja. Avsluta med 1 tsk smör, salta och peppra.
  3. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten med lite olivolja. Slå av vattnet och tillsätt vitt vin och grädde. Koka upp på nytt och smaka av med salt, svartpeppar och gräslök.
  4. Strimla salladslökarna och marinera dem gärna i vitvinsvinäger, 1 msk olivolja, salt och vitpeppar.
  5. Fördela pastan i fina knyten på portionstallrikar tillsammans med lever, bacon och svamp. Garnera med salladslök och ostchips.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept