Spritärtssoppa med västerbottenost

Spritärtssoppa med västerbottenost
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

Soppa på spritärtor och västerbottenost.

CAMILLA LÄCKBERG MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta :
Risotto! Getost! Rödbetor! Nötter! Pesto! Pasta! Kyckling! Avocado! Tryffel!

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
se favoritingredienserna ovan; t ex; arborioris, parmesanost, pinjenötter, getost, avocado, rödbetor, kyckling

När du jobbar hur ser ditt ”matintag” ut då?
Jag äter sällan bara för att slänga i mig något, utan tar gärna tio minuter extra och lagar till något jag tycker är gott. Eftersom jag äter Gi, blir det mycket grekisk sallad, bulgursallad, spansk bondomellet, avocado odyl. Men de två sista veckorna av manusarbetet är det så mycket ångest att de vräker jag i mig socker tyvärr - då lever jag på kakor, godis, glass, pizza, hamburgare osv.
− Kyckling lår, 3st ca 30:-
− Dill ca 10:-
− Västerbottenost ca 20:-
− Mandel, påse ca 12:-
− Ägg, 3stca 10:-
− Avokado ca 5:-
− Haricotes vertes ca 10:-
− Svamp, ostronskivling ca 15:-
− Choklad ca 18:-
TOTAL: 120:-

16 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 dl riven västerbottenost
  • 200 g spritärtor (ca)
  • 0,5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 4 st kokta ägghalvor
  • 5 dl grönsaksbuljong

Gör så här

  1. Koka spritärtor i saltat vatten tills de är mjuka i hönsbuljong.
  2. Mixa spritärtorna i en mixer med koriander, mjölk till en len grön soppa och smaksätt med salt och peppar.
  3. Lägg den rivna osten i botten på en sopptallrik häll soppan över och servera med ägghalva.
  4. Koka upp grädden och rör i osten.
  5. Smaksätt med salt och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept