Carpaccio på lamm

Från Kockduellen

En lyxig Italiensk förrätt med lamm och pekorino ost.

DANIEL DA SILVAS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Att göra en egen carpaccio hade varit kul.

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Kött, grädde, avocado, sparris, broccoli, kyckling, sushi-grejer, snus, och cigg.
− Lammfilé 250g - 65:-, 125g ca 32:-
− Sparris ca 10:-
− Bulgur ca 5:-
− Ruccola ca 10:-
− Sardell ca 10:-
− Salami ca 10:-
− Oliver, burk att dela på ca 10:-
− Salvia ca 10:-
− Tomat ca 5:-
− Apelsin ca 5:-
TOTAL: 107:-

15 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 st lammkotletter
  • 4 st knippen ruccola
  • 1 msk balsamico
  • 0,5 dl hyvlad pekorino
  • salt & peppar
  • olja

Gör så här

  1. Skär bort benet från lammkotletten.
  2. Lägg köttet mellan 2 bakplåtspapper och banka köttet med tex en stekpanna tills köttet är millimeter tunt.
  3. Lägg upp köttet på en plan tallrik, salta, peppra och ringla lite olivolja över köttet.
  4. Strö pecorino ost och ruccola sallad över.
  5. Färdigt att servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept