Savoykålsfylld canneloni

24 min
2
Savoykålsfylld canneloni
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

Savoykål med vitt vin och canneloni är en lättlagad och god förrätt.

PER ANDERSSON MATKASSE


Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Kött är ju en favorit så jag får säga en välhängd oxfilé. Till detta väljer jag potatis som jag gärna skojar till och varierar. Ju nyare desto bättre. Rösti är den senaste varianten jag testade. Sedan väljer jag faktiskt grönkål helt otippat som kan vara svårt att hitta alla årstider, men med tanke på minnena till Mormors grönkålssoppa så väljer jag detta. Stekes i smör lite honung och salt + peppar. Grönkål är dessutom jäkligt snyggt. Sås är ett måste och gärna något med bra smak så en parmesan plockas ner sedan får jag kila in på bolaget och köpa vitvin för att spetsa till såsen en gnutta. Men jag dricker rödvin till.

− Oxfilé/biff ca 40:-
− Palsternacka, morot, persiljerot ca 25:-
− Grönkål ca 10:-
− Parmesan ca 20:-
− Äpplen ca 5:-
− Lök
− Canellonirör ca 5:-
− Pomelo ca 10:-
− Grönpeppar i lag ca 15:-
TOTALT: 130:-

4 september 2008
Visa mer
24 min
2

Du behöver

  • 0,5 st hackad savouykål
  • 1 st hackad charlottenlök
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 msk hackad grönpeppar i lag
  • 4 st rör cannelloni
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka ihop grädde, vitt vin, charlottenlök och savoykål till en tjock konsistens.
  2. Tillsätt salt peppar och grönpeppar.
  3. Fyll cannelonin och grädda i ugn 190 grader i ca 12min. Färdigt att servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept