Tomat och basilikasallad

Tomat och basilikasallad
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

En lätt och enkel förrätt är en sallad. Sallader kan man lätt variera, här med tomat och basilika.

LARS ÅKE MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
lam,kottlett, Succi, Fisk, stekt, svårt för kokt fisk. Men italienskt med pesto mums!

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Då är det tilltugg till en efterfest hemma med morötter, dipp och chipps. Annars kan jag lätt få ihop en köttfärs till en god sås till pasta med majs.
− Lamm kotlett 250g
ca 30:-
− Fänkål
ca 15:-
− Bladpersilja
ca 10:-
− Vaxbönor
ca 9:-
− Pinjenötter, dela på påse
ca 10:-
− Tomater
ca 5:-
− Penne
ca 5:-
− Banan
ca 5:-
− Dragon
ca 10:-
TOTALT: 99:-

12 mars 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st tomater
  • 1 kruka basilika
  • 1 st rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka tomaten i ca 1 minut, skala av skinnet och skiva.
  2. Skiva en rödlök och blanda med tomat och basilika blad.
  3. Ringla lite rödvinsvinäger, olivolja salt och peppar över salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept