Lotusräkor

4

Du behöver

  • 8 st tigerräkor eller stora räkor
  • 4 st stora champinjoner
  • olivolja och smör att steka i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 1 msk strimlad basilika till garnering

Waldorfsallad:

  • 150 g rotselleri, skalas och strimlas
  • 2 st äpplen, skalas och strimlas
  • 0,5 dl valnötskärnor, grovhackas
  • 2 msk crème fraiche
  • 0,5 st citron, pressas
  • salt och nymalen vitpeppar

Sås:

  • 1 msk tomatpuré
  • 10 droppar tabasco
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk vatten + 1 krm salt

Gör så här

  1. Waldorfsallad: Blanda ner rotselleri, äpplen och valnötter i crème fraiche smaksatt med citronsaft, salt och vitpeppar.
  2. Skala tigerräkorna men spara skalen på stjärtbitarna. Klyv räkorna på längden nästan hela vägen. Kvarta champinjonerna och fräs tillsammans med räkorna i olivolja. Salta , peppra och avsluta med en klick smör i pannan.
  3. Sås: Koka upp tomatpuré, tabasco, honung, rödvinsvinäger, vatten och salt.
  4. Uppläggning: Arrangera räkor, champinjoner och Walldorfsallad vackert på portionstallrikar. Skeda såsen runt och strö över basilikan.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept