Krabbrullar med zuccini och tomat på toast

Krabbrullar med zuccini och tomat på toast
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Danyel Couet KK 2023
Danyel Couet KK 2023

Krabbrullar med zuccini och tomat på toast

11 ingredienser

Goda zuccinirullar fyllda med krabbkött serverat på stekt bröd.

TINA THÖRNERS MATKASSE

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Där ska det finnas grönsaker, fisk-skaldjur, potatis, vitt vin, grädde, annorlunda kryddor

− Aborre ca 30:-
− Krabbkött burk 170g ca 15:-
− Timjan ca 10:-
− Potatis ca 5:-
− Emmenthaler ca 20:-
− Oliver dela på burk ca 15:-
− Squash ca 10:-
− Tomat ca 5:-
− Päron ca 5:-
− Vitt bröd ca 5:-
− Snaps, tomtebloss, praliner
TOTALT: 120:-

Ingredienser

portioner
  • 1 förp krabbkött
  • 1 zucchini, i tunna skivor
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 2 skivor bröd
  • 2 tomater, tärnade
  • 2 msk crème fraîche
  • rapsolja
  • salt
  • peppar
  • cayennepeppar

Gör så här

  1. Blanda krabbkött, lök, citronjuice, tomat, creme fraiche smaksätt med cayennepeppar, salt och peppar.
  2. Stek brödskivorna i rapsolja.
  3. Koka zucciniskivorna i saltat vatten i ca 30 sekunder.
  4. Rulla in krabbröran i zuccinin och servera på det stekta brödet.