Karamelliserad pomelo med honungsyogurt och mynta

20 min
2
Karamelliserad pomelo med honungsyogurt och mynta
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

Pomelo karamelliserad i honung och vitt vin blir avslutar middagen på ett fantastiskt sätt.

PER ANDERSSON MATKASSE

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Kött är ju en favorit så jag får säga en välhängd oxfilé. Till detta väljer jag potatis som jag gärna skojar till och varierar. Ju nyare desto bättre. Rösti är den senaste varianten jag testade. Sedan väljer jag faktiskt grönkål helt otippat som kan vara svårt att hitta alla årstider, men med tanke på minnena till Mormors grönkålssoppa så väljer jag detta. Stekes i smör lite honung och salt + peppar. Grönkål är dessutom jäkligt snyggt. Sås är ett måste och gärna något med bra smak så en parmesan plockas ner sedan får jag kila in på bolaget och köpa vitvin för att spetsa till såsen en gnutta. Men jag dricker rödvin till.

− Oxfilé/biff ca 40:-
− Palsternacka, morot, persiljerot ca 25:-
− Grönkål ca 10:-
− Parmesan ca 20:-
− Äpplen ca 5:-
− Lök
− Canellonirör ca 5:-
− Pomelo ca 10:-
− Grönpeppar i lag ca 15:-
TOTALT: 130:-

3 maj 2010
Visa mer
20 min
2

Du behöver

  • 0,5 st pomelo
  • 1 dl honung
  • 0,5 dl vitt vin
  • 3 st myntablad
  • 0,5 dl yoghurt
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Skala pomelo och tärna skalbitarna.
  2. Häll 1 dl honung, ½ del vitt vin i en kastrull och låt sjuda 2 min tillsammans med pomelo skalet till gyllenbrun färg.
  3. Tärna frukten och servera med de karamelliserade skalen samt grekisk yoghurt blandad med honung och mynta
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept