Fikon med getost, lavendel och honung

Du behöver

  • 12-16 mogna fikon
  • 120 g getost, kylskåpskall
  • 1 dl honung, flytande
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • 3 kvistar lavendel, hela
  • 1 kvist rosmarin, hel
  • 3 st lagerblad, hela
  • 2 msk bladpersilja, grovhackad
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj fikonen och skär dem i halvfärdiga klyftor (inte ända ner).
  3. Lägg dem i en ugnsfast form.
  4. Smula den kalla getosten över,
  5. Blanda honung, olja och vinäger i en liten skål.
  6. Ringla blandningen över fikon och ost.
  7. Avsluta med lavendel, rosmarin och lagerblad.
  8. Gratinera fikonen i ugnen ca 10 minuter, tills osten börjat få färg.
  9. Strö persilja och rejält med grovmalen svartpeppar över innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept