Vaniljbakade äpplen med valnötter

Vaniljbakade äpplen med valnötter
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

En otroligt god efterrätt om man tycker om äpplen och vanilj. Härlig blandning!

ANN WESTINS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Svårt, det finns mycket jag gillar Gös i paket, fläskkorv och rotmos

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
I min drömkasse så finns det nog fisk (gillar ju makrill, gös) Kan jag återkomma till dig om kassen?
− Fläskkorv ca 15:-
− Kålrot ca 10:-
− Morot ca 5:-
− Valnötter ca 10:-
− Rotselleri ca 10:-
− Äpple ca 5:-
− Rökt makrill 1st ca 20:-
− Röd endive ca 15:-
− Saltgurka ca 5:-
− Senapsfrön ca 5:-
TOTALT: 100:-

12 mars 2008
Visa mer
2

Du behöver

  • 1 st äpple
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Skala äpplet och dela på mitten, gröp ur kärnhuset.
  2. Lägg i form och strö socker, vaniljsocker och smör ställ in i ugnen på 190 Grader i 10 minuter.
  3. Hacka valnötter som du sedan strör över äpplet vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept