Vaniljkrämsfyllda apelsiner

Vaniljkrämsfyllda apelsiner
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

En fruktig efterrätt med krämig phiadelphia och honung tillsammans med apelsin.

DANIEL DA SILVAS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:

Att göra en egen carpaccio hade varit kul.

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Kött, grädde, avocado, sparris, broccoli, kyckling, sushi-grejer, snus, och cigg.
− Lammfilé 250g - 65:-, 125g ca 32:-
− Sparris ca 10:-
− Bulgur ca 5:-
− Ruccola ca 10:-
− Sardell ca 10:-
− Salami ca 10:-
− Oliver, burk att dela på ca 10:-
− Salvia ca 10:-
− Tomat ca 5:-
− Apelsin ca 5:-
TOTAL: 107:-

12 mars 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st apelsiner
  • 1 dl yoghurt
  • 1 dl Philadelphia
  • 0,5 dl Madeira
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk floursocker
  • 1 msk flytande honung
  • 4 kvist citronmeliss

Gör så här

  1. Skär ur apelsinen ur sitt skal.
  2. Gör filéer av apelsinen blanda med hackad citron meliss.
  3. Gör en vaniljkräm på yoghurt, vaniljsocker och madeira.
  4. Häll vaniljkrämen i det tomma apelsinskalet och lägg apelsinkompotten ovanpå.
  5. Ringla lite honung över och runt om.
  6. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept