Ugnsbakade päron med chokladtryffel

Ugnsbakade päron med chokladtryffel
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

En fruktig efterrätt med mjuka päron och valfri chokladtryffel som bakas i ugn.

TINA THÖRNERS MATKASSE


Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Där ska det finnas grönsaker, fisk-skaldjur, potatis, vitt vin, grädde, annorlunda kryddor

− Aborre ca 30:-
− Krabbkött burk 170g ca 15:-
− Timjan ca 10:-
− Potatis ca 5:-
− Emmenthaler ca 20:-
− Oliver dela på burk ca 15:-
− Squash ca 10:-
− Tomat ca 5:-
− Päron ca 5:-
− Vitt bröd ca 5:-
− Snaps, tomtebloss, praliner
TOTALT: 120:-

12 mars 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st halva skalade päron
  • 4 st runda chokladtryfflar
  • 2 msk kakao
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk vitt vin
  • 2 msk grädde

Gör så här

  1. Baka av päronen i ugn tills mjuka i 150 grader lägg i chokladtryfflar och värm en stund till.
  2. Koka upp kakao med florsocker, vitt vin och grädde.
  3. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept