Flamberade kumquats och tamarillo med kokos Lassie

Flamberade kumquats och tamarillo med kokos Lassie
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

En efterrätt med kumquats, som har sitt ursprung från Kina, och tamarillo som härstammar från sydamerika. En härlig blandning!

PATRICK EKWALLS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Favoriträtt är absolut ostron, alla former av skaldjur och rätt mycket vit fisk. Gillar grönsaker och typiska asiatiska kryddor.

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Bra take-away från restuarang...annars har jag inga drömmar.

− Ostron 3st ca 30:-
− Kolja ca 20:-
− Citrongräs ca 10:-
− Kumquats ca 10:-
− Tamarillo ca 10:-
− Lila romanesco ca 10:-
− Mini aburgine ca 10:-
− Kokos mjölk ca 12:-
− Nudlar ca 5:-
TOTAL: 137:-

12 mars 2008
Visa mer
2

Du behöver

Flambering:

  • 1 dl socker
  • 1 msk smör
  • 1 dl delade kumquats
  • 2 st fileade och delade tamarillos
  • 3 msk Cointreau
  • 1 msk smör

Kokos lassie:

  • 1 st kokosmjölk
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl yoghurt
  • 5 kvist mynta
  • 2 msk socker

Gör så här

  1. Mixa kokosmjölk med mjölk, yoghurt, mynta och socker.
  2. Stek sockret i smöret tills det blivit gyllenbrunt tillsätt kumquats och tamarillos, häll på cointreau tänd på.
  3. Serveras med kokos lassien!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept