Flamberade fikon med vaniljyogurt

Flamberade fikon med vaniljyogurt
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

Fikon är en sötsyrlig frukt från det västasiatiska fikonträdet och är päronformad. Väldigt god att flambera och servera med vaniljyoghurt.

LOTTA ENGBERGS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Hemmagrillade kamben på Weberrgrillen

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Koriander, permesan, avokado, ruccola, olja och vitlökspeppar
− Hemifrån: Tratt kantarell, inlagd gurka
− Skinkstek
ca 20:-
− Sesamfrö
ca 10:-
− Koriander
ca 10:-
− Jalapeno
ca 15:-
− Soltorkade tomater dela med på
ca 10:-
− Västerbottten
ca 20:-
− Ruccola
ca 10:-
− Fikon färska
ca 12:-
− Rosé peppar
− Tortilla grön
ca 15:-
TOTAL: 122:-

12 mars 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 st fikon
  • 3 msk Cointreau
  • 4 dl vanilj yoghurt
  • 1 dl råsocker

Gör så här

  1. Värm socker i panna, lägg i fikon och häll på cointreau.
  2. Tänd på rätten.
  3. Häll vaniljyoghurt i en liten skål, strö på råsocker, bränn av med en brännare.
  4. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept