Flamberad karameliserad banan

Flamberad karameliserad banan
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

En fin och smaskig efterrätt med banan. Det smälter i munnen!

OLA SKINNARMOS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Camambert (getost) kött mm

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Grönsaker, kött, mm mm
(Tar med Cognac hemifrån)
− Vilt, 250g ca 30:-
− Chevré ca 20:-
− Lingon ca 15:-
− Färsk tagiatelle ca 5:-
− Timjan ca 10:-
− Rökt skinka ca 10:-
− Lollo rosso ca 10:-
− Apelsin ca 5:-
− Banan ca 5:-
− Valnötter ca 10:-
TOTAL: 120:-

13 mars 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st bananer (2-4 st)
  • 1 dl socker
  • 50 g smör
  • 0,5 dl cognac
  • 2 msk hackade valnötter

Gör så här

  1. Skiva bananerna på längden i två delar.
  2. Smält smör och socker i panna.
  3. Lägg i bananerna och vänd dom ett par gånger.
  4. Tillsätt cognac och tänd på.
  5. Plocka upp bananerna ur pannan.
  6. Häll spadet över bananerna.
  7. Servera med lite hackade valnötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept