Cognacsflamberad apelsin och sötpotatis

Cognacsflamberad apelsin och sötpotatis
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

Apelsin flamberad i cognac serveras med sötpotatis. Härlig efterrätt!

EBBA VON SYDOWS MATKASSE


Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Hm, nyttigt och gott och snabbt & lätt, gärna mycket gott till en schysst sallad, avokado, orange paprika och machésallad är tex viktigt.
− Torkade tranbär ca 15:-
− Machésallad ca 15:-
− Chevré ca 20:-
− Avokado ca 5:-
− Potatis, söt potatis ca 10:-
− Paprika ca 3:-
− Morötter ca 5:-
− Nötfärs ca 20:-
− Rödlök ca 5:-
− Körsbärtomat ca 10:-
− Svarta oliver ca 10:-
− Lätt crème fraiché ca 10:-
− Ägg 2st ca 5:-
− Apelsin, blodapelsin ca 10:-
− Pistage nötter ca 10:-
TOTAL: 153:-

28 oktober 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st sötpotatis i skivor
  • 4 st apelsinskivor
  • 1 dl socker
  • 50 g smör
  • 0,5 dl cognac
  • 1 dl vitt vin

Gör så här

  1. Smält smör och socker i panna.
  2. Vänd sötpotatis och apelsiner i sockerlagen.
  3. Tillsätt cognac och tänd på.
  4. När elden slocknat tillsätt vitt vin.
  5. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept