Vaniljyoghurt med blåbärskompott och champagne

Vaniljyoghurt med blåbärskompott och champagne
Foto: Julia Bejerot-Winkler

Efterrätter är goda och ofta lätta att göra. Den här efterrätten är gjord på blåbär och yoghurt med vaniljsmak.

KISHTI TOMITAS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Rom,kaviar, pilgrimsmusslor, Tofu, koriander ,oregano och timjan, ingefära Olivolja, Balsamico, Aged Balsamico den som är som sirap, vitlök

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Rom-Kaviar, Tofu
− Renskav (hemifrån)
− Potatis ca 5:-
− Timjan ca 10:-
− Ingefära färsk ca 10:-
− Koriander ca 10:-
− Purjolök ca 10:-
− Morötter ca 5:-
− Sugar snaps ca 10:-
− Pinjenötter ca 10:-
− Löjrom 10g ca 40:-
− Blåbär ca 10:-
TOTAL: 120:-

14 november 2008
2

Du behöver

  • 4 msk yoghurt
  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 dl vitt torrt vin
  • champagne

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, socker, vaniljsocker och mjölk.
  2. Koka ihop en sockerlag på socker och vitt vin, ta av från värme och vänd i blåbären.
  3. Servera vaniljyoghurten med blåbärskompotten på och toppa med champagne.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept