Grillad vattenmelonsallad med getost

Från Nyhetsmorgon

Daniella Illerbrands grillade vattenmelonsalad med getost och sidfläsk.

20 juli 2013
Visa mer

Du behöver

  • 0,5 st vattenmelon, helst kärnfri
  • 2 dl Valencia-mandlar
  • 200 g färsk getost
  • 2 dl bra balsamvinäger
  • Maché eller annan finbladig sallad
  • 450 g fint sidfläsk
  • salt, peppar och olivolja

Gör så här

  1. Grilla vattenmelonen i skivor på en het grill, lätt penslad med olivolja, cirka 2 min på varje sida tills den får fina grillmärken.
  2. Reducera vinägern till halva mängden och den är tjock och kladdig.
  3. Grilla sidfläsket i 0,5 cm tjocka bitar och tills den är krispig, låt den ligga på hushållspapper och rinna av innan den skärs i 1 cm stora tärningar.
  4. Lägg den sköljda salladen på en tallrik och sprid ut sidfläsk och mandlar. Tärna vattenmelonen och lägg den över, garnera med bitar av getost och salta och peppra. Ringla över den reducerade vinägern på toppen efter smak.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept