Grillade kamben med dry rub

Grillade kamben med dry rub

Av: Daniella Illerbrand

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

Kamben (tunna revbensspjäll) med en torr marinad som klappas in i köttet innan det grillas. Räkna med ett kamben per person. Det tar ca 2-3 timmar innan köttet är klart. Tålamod är den bästa ingrediensen!

Cole slaw är väldigt gott men ganska onyttigt med massa av majonnäs. Prova att lägga ett kålhuvud direkt på grillen i ca 2 timmar och skivar sedan. Salta, peppra och häll över lite olivolja.

Ingredienser

  • 1 kamben (/person)

Kryddblandning

  • 1 dl paprikapulver
  • 0,5 dl salt
  • strösocker (efter smak)
  • malen svartpeppar
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk kummin
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk cayennepeppar

Till pensling

  • 0,5 dl äppelmust

Gör så här

  1. Spara lite av kryddblandningen och blanda med vatten äppelmust för pensling.
  2. Ta bort hinnan från kambenen och klappa in kryddblandningen väl.
  3. Lägg köttet på indirekt värme på grillen med bensidan neråt. Låt ligga så i ca en timme, vänd sen och pensla den grillade sidan med den flytande blandningen.
  4. Efter ca 2 timmar kam man ta köttet och lägga in i folie och låta ligga i ca 1 timma till. Vill man få en rökt smak på köttet i bästa BBQ-stil så kan man lägga rökträ på sin kolgrill.