Kantarelltoast med gräddstuvad potatis

Från Nyhetsmorgon

En matig kantarelltoast med gräddstuvad potatis samt kantareller eller trattkantareller.

27 september 2013
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg kantareller eller trattkantareller
  • surdegsbröd
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl grädde
  • 0,5 rödlök
  • gräslök
  • smör
  • 7 medelstora potatisar
  • salt och peppar
  • 1 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Stek kantarellerna i en torr stekpanna tills allt vatten har dunstat av, tillsätt en klick smör och en hackad schalottenlök och stek tills löken är mjuk och svampen krispig.
  2. Tärna potatis och stek i smör tills krispigt, tillsätt grädde och låt puttra tills det blivit krämigt.
  3. Skär bröd i skivor och rosta eller stek i lite smör. Hacka en halv rödlök, hacka gräslök fint.
  4. Lägg upp potatisen på brödskivan, toppa med den stekta svampen, lägg en klick crème fraiche på toppen och toppa med rödlök och gräslök. Salta och peppra.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept