Bakade äpplen med kanel och rom

Från Nyhetsmorgon

Glacerade äpplen med rom och pekannötter. Servera äpplena med glass till som efterrätt.

27 september 2013
Visa mer

Du behöver

Glacering

  • 1,2 dl brunt socker
  • 1,2 dl rom
  • 1,2 tsk salt
  • 1,2 msk kanel

Äpplen

  • 6 små äpplen
  • 6 kanelstänger
  • 3 msk smör
  • pekannötter
  • 1 dl äpplecider
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Kombinera socker, salt, kanel och rom i en kastrull, rör och låt puttra på medium värme. Reducera i ca 3 minuter häll i 1 dl hackade pekannötter.
  2. Värm ugnen till 200 grader.
  3. I en ugnssäker form lägg de skalade äpplena på rad och stick i kanel stång i varje. Häll på glaseringen på äpplena och häll cidern i botten av formen. 
  4. Sätt äpplena i mitten av ugnen och laga dom i ca 25-30 minuter till som är mjuka men inte för mjuka. Ta ut då och då och häll lite av cidern över dem. Servera med vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept