Päronsplit 2012

10

Du behöver

Päronpannacotta

  • 125 g päronpuré
  • 125 g grädde
  • 25 g socker
  • 0,5 st vaniljstång
  • 1 st gelatinblad

Vaniljbavaroise

  • 260 g mjölk
  • 50 g socker
  • 0,5 st vaniljstång
  • 85 g äggula
  • 50 g socker
  • 2,5 st gelatinblad
  • 260 g grädde

Doppchoklad

  • 70 g vitchoklad
  • 30 g kakaosmör

Gör så här

  1. Päronpannacotta
    Blötlägg gelatinet i kalltvatten. Koka päronpurén med vaniljen,grädden och sockret.
  2. Sila pannacottan och rör ner gelatinet.
  3. Frys pannacottan i valfri form ca 1 cm hög.
  4. Vaniljbavaroise
    Börja med att blötlägga gelantinbladet.
  5. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur innehållet, koka den tillsammans med mjölken och ena delen socker.
  6. Blanda i hop andra delen socker med äggulan.
  7. När mjölken kokar tillsätter man ägguleblandningen.
  8. Sjud alltsammans till 82 grader, Ta av kastrullen från spisen och ha i gelantinet, sila smeten och kyl ner den.
  9. Vispa grädden och blanda den ner den i smeten.
  10. Spritsa lite av smeten i formen och tryck ner en bit av päronpannacottan. Fyll på men mer bavaroise och frys formarna.
  11. Doppchoklad
    Smält kakaosmöret och chokladen och doppa dom frysta bavaroiserna i doppchokladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept