Ugnsbakad vitchoklad- och färskostcrème med kompott på exotiska frukter och hallonsorbet

4

Du behöver

Ugnsbakad vitchoklad- och färskostcrème:

  • 150 g vit choklad
  • 150 g Philadelphiaost
  • 1 dl grädde
  • 1 st ägg

Kompott på exotiska frukter:

  • 100 g socker
  • 1 dl vatten
  • 0,5 st vaniljstång
  • 0,5 st mango
  • 2 st passionsfrukter
  • 0,25 st melon
  • 0,5 st ananas
  • Hallonsorbet:
  • 300 g sockerlag
  • 500 g hallonpuré
  • 1 st gelatinblad

Gör så här

  1. Vitchoklad- och färskostcrème:
  2. Smält choklad, philadelphiaost och grädde. Vispa i ägget och fördela smeten i portionsformar. Baka dem i 100-gradig ugn tills de har stelnat, ca 25 – 30 minuter.
  3. Fruktkompott:
  4. Koka upp socker, vatten och vaniljstång, låt sjuda i 10 minuter. Ställ i kyl.
  5. Skär frukterna i jämnstora bitar och vänd upp med 2 msk av sockerlagen.
  6. Hallonsorbet:
  7. Blötlägg gelatinet.
  8. Blanda sockerlag och hallonpurén. Smält gelatinet och blanda ner i smeten. Frys smeten i en glassmaskin.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept