Skaldjurssoppa och vårrulle med blåmussla

4

Du behöver

Soppan:

  • 3 dl skaldjursbuljong, kraftig
  • 4 dl grädde
  • 0,5 st lök, gul, fint hackad
  • 0,5 st morot
  • 0,5 st fänkål
  • 1 msk tomatpuré
  • salt
  • peppar

vårrulle med blåmussla:

  • 8 ark Vårrulledeg
  • 0,25 st vitkålshuvud
  • 150 g blåmusslor, kokta utan skal
  • 2 st schalottenlökar
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • ägg till pensling

Gör så här

  1. Skaldjurssoppa:
  2. Skala grönsakerna och dela ner dem i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull med buljongen, grädden och tomatpurén. Koka detta tills det får "soppkonsistens". Smaka av med salt och peppar, sila bort grönsakerna. Mixa soppan med en stavmixer innan servering.
  3. Vårrulle:
  4. Strimla de yttersta bladen av kålen fint. Finhacka löken. Värm detta i en kastrull med smöret tills det blir mjukt men utan att det tar färg. Häll i vinägern och låt den koka bort. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner musselköttet.
  5. Fördela fyllningen i mitten av arken, vänd in kanterna och rulla ihop till en rulle, pensla kanten med ägg så att den fäster.
  6. Fritera dem gyllenbruna i fritösfett.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept