Marinerade bär med romindränkt sockerkaka

4

Du behöver

  • 1 dl råsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl mörk rom
  • 2 dl blandade bär (ta gärna det som finns i säsong)
  • 4 skivor torr sockerkaka eller fruktkaka
  • 2 dl grädde
  • 1 st vaniljstång
  • mynta

Gör så här

  1. Koka upp råsocker och vatten till en sockerlag, låt svalna.
  2. Smaka upp sockerlagen med rommen, ( styrka efter smak).
  3. Lägg i bären i romlagen minst 1 timme innan servering.
  4. Dela och skrapa ur vaniljstången i grädden och lättvispa.
  5. Innan servering så ta lag från bären och dränk sockerkaka i den. Viktigt att den blir helt indränkt.
  6. Lägg skivan i botten av en tallrik och bären runt om. Servera grädden i en skål på sidan
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept