Vitlöksmajonnäs med krispigt kycklingskinn, timjan och brynt smör

Du behöver

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl hemgjord majonnäs
  • 4 st köttfria kycklingskinn
  • 1 kvist timjan
  • 1 dl brynt smör
  • 1 msk hasselnötsolja
  • 3 msk maltodextrin

Gör så här

  1. Börja med att rosta vitlöksklyftorna i ugn tills gyllenbruna. Låt svalna och pressa sedan ner dem i majonnäsen. Lägg kycklingskinnen i en tjockbottnad kastrull och stek dem långsamt tills de är krispiga överallt. Lägg sedan på papper och låt svalna. När skinnet har svalnat mixa sedan i matberedare tills önskad storlek är uppnådd. Lägg sedan på papper till allt fett har runnit av. Plocka timjanbladen, spar till serveringen. Värm upp det brynt smöret tillsammans med hasselnötsoljan, vispa sedan ner maltodextrinet tills en jämn pulverform uppkommit. På en matsked, börja med att lägga en liten klick majonnäs, toppa sedan med ett timjanblad, lite kycklingskinn och avsluta med lite brynt smörpulver.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept