Red Snapper

Från Nyhetsmorgon

Tomatdrink som påminner om Bloody Mary, men som är mycket, mycket godare. Och mer komplicerad.

Till detta recept behöver du en råsaftcentrifug för att få ut essensen av tomaterna. Du kan också koka tomaterna i en kastrull, och sila ut vätskan med en finmaskig sil, men använd då en större mängd tomater för att få samma kompakta smak.

19 februari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 500 ml tomatjuice
  • 40 g pepparrot
  • 120 g blekselleri
  • 6 cl Gin
  • 5 cl tomatmix (se ovan)
  • 0,5 st citron, saft
  • 1 krm socker
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 droppar selleribitters
  • 2 cl Worcester sauce
  • is

Gör så här

  1. Använd en råsaftcentrifug för att separera vätskan från tomaterna. Blanda tomatessensen med tomatjuice, riven pepparrot och blekselleri. Blanda tomatmixen med gin, citronsaft, socker, salt, svartpeppar selleribitters och Worcester sauce i en shaker tillsammans med is. Servera i ett cocktailglas.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept