Gin Punsch

Från Nyhetsmorgon

En klassiker för bartender och för den som vill svalka sin strupe på festen.

19 februari 2009
Visa mer

Du behöver

  • is
  • 70 cl Gin
  • 40 cl citron, saft
  • 250 g frysta hallon blandat med 2 dl socker
  • 10 cl socker smaksatt med hallon
  • 5 cl sockerlag (50/50 vatten/socker)
  • 1 flaska champagne

Gör så här

  1. Hallonsocker: Blanda hallon och socker i en skål. Låt dra 1 dygn i kylen. Sila bort hallonen och du får ett hallonsocker.
  2. Sockerlag: Blanda vatten och socker (cirka 1 dl socker tillsammans med 1 dl vatten).
  3. Blanda gin, citronsaft, hallonsocker (cirka 10 cl) och 5 cl sockerlag i en stor bålskål. Fyll resten av skålen med champagne. Dekorera med valfria frukter, exempelvis hallon, apelsin, ananas.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept