Daikon i fläder essens med pressad macadamianöt, frusen kokos och röda bär

Du behöver

  • 1 bit rättika
  • 1 knippe fläder
  • 2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 1 citron

Pressad macadamia:

  • 200 g macadamianötter
  • 200 g sockerkaka
  • 0,25 burk kondenserad mjölk
  • 50 g brynt smör
  • 0,5 vaniljstång
  • 2 dl crème fraiche
  • 6 gelatinblad

Jordgubbsmaräng:

  • 750 g frusna jordgubbar
  • 0,5 l vatten
  • 250 g socker
  • 7,5 äggvita
  • 2 citroner (rivet skal)

Frusen kokos:

  • 0,5 kg kokospuré
  • 3 limefrukt (saften)
  • 3 dl Sockerlag ( 50/50 socker och vatten)
  • 10 cl vodka
  • 1 gelatinblad
  • 1 krm Salt 1

Gör så här

  1. Sjud rättikan i ingredienserna tills den är mjuk rakt igenom, låt svalna i lagen. Skiva tunt.
  2. Pressad macadamia:
  3. Rosta nötterna och blanda med övriga ingredienser, tillsätt gelatin och kavla mellan silikonmattor.
  4. Jordgubbsmaräng:
  5. Koka jordgubbar med vatten och socker i 20 min, sila och koka ner lagen till 105 grader. Montera i lagen i vispad äggvita, vispa kall. Tillsätt citronskalet.
  6. Frusen kokos:
  7. Blanda samtliga ingredienser och kör i glassmaskin.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept